Адрес:

Ataköy 2-5-6. Mah. Rauf Orbay Cad. No:4 Yalı Ataköy Apart Ofis C Blok B Girişi, D:29, 34158 Bakırköy / İstanbul, Türkiye

Обади се сега

+90 533 013 56 65

Пиши ни сега

dr@drmuhammetdilber.bg

Ръководство за Красив Нос

Риносепластика в Турция

Размишлявате ли за риносепластика, за да подобрите чертите на лицето си и повишите самочувствието си? Не търсете повече от Турция, особено в живописния град Истанбул. Д-р Мухаммет Дилбер, известен специалист в областта, може да ви помогне да постигнете носа, който винаги сте мечтали. В това комплексно ръководство ще изследваме всичко, което трябва да знаете за риносепластика в Турция и защо Истанбул е идеалната дестинация за вашето естетично пътуване.

Защо да изберете Риносепластика в Турция, Истанбул?

Истанбул, град, разположен между Европа и Азия, е център за медицински туризъм, привличащ пациенти от целия свят, които търсят висококачествени, достъпни козметични процедури. Когато изберете риносепластика в Истанбул, можете да се възползвате от:

 • Експертиза: Д-р Мухаммет Дилбер, с години опит, е посветен на постигането на естествени и естетично приятни резултати.
 • Икономичност: Риносепластиката в Турция е икономична в сравнение с много западни страни, без да се компрометира с качеството.
 • Напредък в технологиите: Турция разполага с модерни медицински заведения и най-нови технологии.
 • Културно богатство: Преживейте уникалното сливане на европейска и азиатска култура, докато преминавате процедурата.
 • Процедурата за Риносепластика в Турция: Какво да очаквате

Преди да запишете риносепластика с Д-р Мухаммет Дилбер, е важно да разберете процедурата:

 • Консултация: Започнете с обстойна консултация, на която можете да обсъдите вашите цели и очаквания с Д-р Мухаммет Дилбер.
 • Персонализиран план за лечение: Вашият хирург ще създаде персонализиран план за лечение, съобразен с чертите на вашето лице и желаните резултати.

процедурата:

 1. Консултация: Започнете с обстойна консултация, на която можете да обсъдите вашите цели и очаквания с Д-р Мухаммет Дилбер.
 2. Персонализиран план за лечение: Вашият хирург ще създаде персонализиран план за лечение, съобразен с чертите на вашето лице и желаните резултати.
 3. Хирургия: Риносепластиката в Турция обикновено се извършва под обща анестезия и включва преформиране на структурата на носа, за да се постигне желаният външен вид.
 4. Възстановление: Очаква се период на възстановление от няколко седмици, по време на които може да изпитвате отоците и синините. Д-р Мухаммет Дилбер ще предостави насоки за следоперативна грижа, за да осигури гладък процес на заздравяване.

В кои случаи се налага ринопластика?

 • Ако не се чувствате комфортно или не се чувствате себе си, когато се изправите лице в лице срещу други хора
 • Ако знаете или смятате, че всички погледи се фокусират върху носа ви
 • Ако смятате, че нямате увереност в себе си, когато застанете срещу огледалото
 • Или носа ви засенчва красивото ви лице
 • Или носа ви има функционални проблеми и пречи на нормалното ви дишане

Ринопластиката е във ваша помощ за преодоляване на всичко това.

С ринопластика е възможно:

 • да се намали размерът на носа
 • да се премахне гърбицата на носа
 • да се намалят ноздрите
 • ако носът е виснал – може да се повдигне
 • ако върхът е широк – може да се стесни и оформи
 • ако върхът е много тесен и седи като прищипан – може да се разшири
 • ако носът е наклонен или крив – може да се изправи

Защо Д-р Мухаммет Дилбер?

Изборът на правилния хирург е от съществено значение за успешното извършване на риносепластика. Д-р Мухаммет Дилбер се отличава със следните качества:

 • Експертиза: Със солиден опит в областта на пластичната и реконструктивната хирургия, Д-р Мухаммет Дилбер разполага с богат опит в изпълнението на риносепластични процедури.
 • Естествени резултати: Подходът на Д-р Мухаммет Дилбер подчертава резултатите, които изглеждат естествено и се хармонизират с чертите на вашето лице.
 • Скъпостопанство на пациента: Вашата безопасност и удовлетворение са от изключително значение. Д-р Мухаммет Дилбер и неговият екип предоставят персонализирана грижа на всяка стъпка от вашето пътуване.

Ултразвукова ринопластика

В клиниката извършваме успешно неинвазивна, ултразвукова ринопластика, при която с метода на отворена ринопластика много прецизно се моделира костната структура.

Най-голямото предимство на ултразвуковата ринопластика е, че тя предотвратява образуването на отоци и синини, намалявайки съществено възстановителния период след операцията.

Вижте тази наша пациентка, само 2,5 месеца след ултразвукова ринопластика:

Функции на носа

От естетична гледна точка носът е един от най-важните органи. В същото време, носът има и много важни функции.

 • носът е начало на нашата дихателна система
 • позволява ни да усещаме миризми
 • специфицира нашия глас

Носът е една от вратите ни към външния свят. Всички тези функции и естетичния вид въздействат помежду си взаимно.

В същото време трябва да отбележа, че би било погрешно да си мислим, че естетичните и функционални проблеми се лекуват по различен начин, а напротив –

Ако един нос има естетичен проблем, то незаменимо има и функционален проблем. И в точно обратния случай, ако има изкривена носна преграда, която пречи на дишането, то без изправяне на преградата няма как да получим естетичен резултат.

Не бих преувеличил, ако кажа, че ринопластиката е най-трудната естетична операция. Това което прави ринопластиката една от най-сложните и предизвикателни хирургически процедури е многообразието от променливи. Хрущялите при всеки пациент могат да имат различна дължина, здравина и форма, различни анатомични извивки и уникална асиметрия. Ринопластиката е пресечна точка на науката и изкуството. Целта ни е да постигнем едновременно по-добре функциониращ и естетично издържан нос.

За мен естетично издържан, добре изглеждащ нос, трябва да притежава следните две характеристики:

 1. Самия нос трябва да е съвместим със себе си (върха на носа, ноздрите, гърба..)
 2. Носа трябва да е в добро съотношение и да се допълва с останалите части на лицето (чело, вежди, очи, скули, устни, брадичка)

резюме на ринопластика

Аспект

Описание

Име на процедурата

Риносепластика

Цел

Козметично подобрение на носа, корекция на проблеми с дишането или и двете.

Познато още като

Операция на носа, операция за преформиране на носа

Видове

- Козметична риносепластика (естетично подобрение)  - Функционална риносепластика (подобрение на дишането)  - Комбинирана риносепластика (и естетично, и функционално подобрение)

Анестезия

Обща анестезия за повечето операции, местна анестезия със седация за някои по-малки процедури.

Продължителност

Обикновено 1-3 часа, може да варира в зависимост от сложността.

Инцизии

- Затворена риносепластика (прорези вътре в носните отвори, без външни белези) - Отворена риносепластика (малък външен прорез в областта на колумелата, оставяйки минимален белег)

Време за възстановяване

- Първоначално възстановяване: 1-2 седмици (отоци, синини) <br> - Пълно възстановяване: Няколко месеца (окончателните резултати стават напълно видими)

Възможни рискове

- Оток и синели  - Инфекция  - Затруднения при дишане  - Обезчуване  - Асиметрия - Недоволство от резултата

Грижи след операция

- Следвайте инструкциите на хирурга за грижа за раната  - Избягвайте напрегнати активности - Носете носова шина или гипс, ако се препоръчва  - Посещавайте контролните прегледи

Дългосрочни резултати

Постоянни, като окончателният резултат става напълно видим след няколко месеца.

Цена

Варира значително в зависимост от опита на хирурга, местоположението и конкретните процедури, включени в нея. Обикновено се движи от няколко хиляди до няколко хиляди долара.

Подходящи кандидати

Хора в добро общо здраве, непушачи, с реалистични очаквания и конкретни проблеми с изгледа или функцията на носа.

Консултация

Важно е да се проведе консултация, на която да се обсъдят целите, очакванията и да се оцени възможността за провеждане на операцията.

Експертиза на хирурга

Изборът на опитен, сертифициран хирург по пластична хирургия или отоларинголог е от съществено значение за оптимални резултати.

Допълнителна информация

- Риносепластиката може да адресира различни проблеми, включително отстраняване на гърбичка, оформяне на връхчето и септопластика за проблеми с дишането. - Важно е да имате подробна консултация и ясно разбиране за процедурата, преди да я извършите.

 

 

Моля, обърнете внимание, че тази таблица предоставя общ преглед, а конкретните детайли могат да варират в зависимост от индивидуалния случай и препоръките на хирурга. Винаги се консултирайте с квалифициран медицински специалист за персонализирани съвети относно риносепластиката.

онлайн консултация за ринопластика

X