Адрес:

Ataköy 2-5-6. Mah. Rauf Orbay Cad. No:4 Yalı Ataköy Apart Ofis C Blok B Girişi, D:29, 34158 Bakırköy / İstanbul, Türkiye

Обади се сега

+90 533 013 56 65

Пиши ни сега

dr@drmuhammetdilber.bg

Повторна Възможност за Красив Нос

РЕВИЗИЯ (ВТОРИЧНА РИНОПЛАСТИКА)

Дали сте претърпяли предишна риносепластика и не сте доволни от резултатите? Или може би се нуждаете от корекция след неуспешна операция? Ревизионната риносепластика е процедура, която може да ви предостави повторен шанс за перфектен нос. Д-р Мухамет Дилбер, известен хирург в Турция, Истанбул, може да бъде вашият съюзник в този важен момент.
Чували сте за втора, трета дори и повече операции на нос?

Чудили сте се защо хората си правят по няколко пъти пластична операция на носа? В повечето случаи дори сте си мислили, че това една прищявка – повярвайте ми те си имат техните причини.

Най-важната причина е, че повечето от тези хора не са получили идеалния за тях резултат. В стремежа си да получат по-добър нос, за съжаление някои от нас достигат до там, че търсят варианти да си възвърнат стария. В този случай има две възможности: да се приеме това състояние, което е доста трудно, или да се подложи на ревизия (повторна корекция). Повярвайте, малки недостатъци има дори в красивите носове по рождение. Критичната точка тук е дали трябва да се оперираме повторно или не. Препоръчвам ви да вземете това решение след подробна консултация с Вашия пластичен хирург. Защо? В ринопластиката има следното правило: по-красив е враг на красив!!! Предвид факта, че все още продължавате да четете, означава, че след предишната ви извършена ринопластика, имате нос, който все още има недостатъци на пръв поглед. Лош резултат след операция би ви притеснил много повече, отколкото недобре изглеждащ нос по рождение. Тъй като дори в общата несъвместимост на „не толкова красивия“ ви нос има някаква хармония с всичко останало. Нос след неуспешна операция никога не е приятен, защото е загубил своите собствени пропорции и разбира се седи като нещо “странно”.
– Докторе, имате ли някакви научни критерии? Какво искате да кажете с понятието „странен“ нос?
Да, разбира се съществуват много научни критерии:
  • ако носната кост е взета повече от необходимото, погледнато в анфас очите изглеждат доста отдаличени едно от друго, което дава на лицето по-пълнесто  изражение
  • ако от върха е взет повече хрущял, носа седи сякаш е бил притиснат от ключалката, което дава на човека строго и нервно изражение
  • ако ноздрите се виждат много и носът е прекомерно повдигнат, се получава т. нар. свински нос
  • след неуспешна операция може по носа да има сериозни асиметрии – увисване на върха на носа, може в следствие да имате по-дълъг или къс нос спрямо лицето.
Идеалният нос погледнат в анфас трябва да изглежда като едно цяло. Костната  и хрущялната част трябва да са в хармония. След неуспешна операция тази хармония се разваля, носът може да изглежда като две отделни части, това също много влияе на изражението на лицето ви. Всички тези проблеми възникват в резултат на прекомерна екстракция на костния хрущял. Ако хирургът, който извършва операцията, не е опитен, може да не изкара достатъчно тъкан, за да избегне тези проблеми. В този случай промяната, която се цели с ринопластиката, не се постига. Например, ако се оперира голям нос, размерът може да си остане все така дълъг.

Носът като дихателен орган

Важна точка, която не бива да се забравя е, че носът  преди всичко останало е дихателен орган. Така че, когато имате запушване на носа след естетичната операция на носа, можете да си зададете този въпрос: Защо се появи такъв проблем?
Причини за запушване на носа след ринопластика
  1. Въпреки, че носа ви е имал функционални проблеми, които са ви пречили да дишате, те не са били напълно решени по време на интервенцията.
  2. Въпреки, че не е имало предоперативен функционален проблем, докато носът се оперира са повредени дихателните канали.
Запушването на носа е нормално явление дори няколко месеца след успешна ринопластика. Това състояние се дължи на вътрешни отоци и корички.
Това, което  не е нормално, е запушване на носа, което не изчезва дори 6 месеца след операция.
Ако носът ви все още е запушен от 4 до 5 месеца след операция, ако носът все още е сух, имате кървене и корички, ако има влошаване на миризмата, трябва да се обърнете към хирурга си! Никога не трябва да позволявате страха от несполучливите опити в миналото да ви попречат да вземете правилното решение сега. Може да сте имали неуспешна операция на носа един или повече пъти. Настоящият ви нос може да е както с лоша форма, така и с нарушена функция, но никога не бива да забравяте: това може да се поправи и можете да се отървете от всички тези проблеми!
– Колко време след първата операция може да се направи повторна?
Отговор: Най-рано 6 месеца, но 10-12 месеца са идеален вариант, ако можете да изчакате. Опитът за извършване на операция за ранно коригиране, без носа да е напълно заздравял, може да задълбочи съществуващият ви проблем. Непроменимото правило за успешна ринопластика е: Лекарят трябва много добре да анализира носа на пациента и добре да прецени кое как ще се промени. Това правило е още по-важно при ревизията. В случая проблемите трябва много пъти да бъдат разгледани. Добре анализираният проблем е наполовина решен… След корекционната операция грижата е същата, като тази след първата операция, нищо допълнително не се прави. И двете процедури са безболезнени.

онлайн консултация за ринопластика

X